Automotive

We kennen de uitspraak: “een goed geoliede machine”, maar we weten ook dat in de automotive dit al lang niet meer het streven is. We streven namelijk naar de best geoliede machine! We zoeken naar de kleine verbeteringen die ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld minder slijtage, een betere oppervlakte kwaliteit en lagere produktiekosten ontstaan. Dit is een attitude die de gehele industrie typeert en tot in alle haarvaten is doorgedrongen. De Micro Machining Group is als leverancier aan deze veeleisende industrie dan ook continu op zoek naar mogelijkheden om het proces te optimaliseren en zo kleine verbeteringen te realiseren. Dit zien we direct terug in onze productieprocessen, maar ook in ons voorraadbeheer, leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteitscontrole.

Wij maken het verschil door onze processen naadloos in uw keten te integrerenBas Schunselaar - Managing Director
Kleine verbeteringen Forse resultaten

De Micro Machining Group levert de juiste hoeveelheid fijnmechanische componenten op het juiste moment en van de juiste kwaliteit, dat is wat just-in-time voor ons betekent. Wij pakken indien nodig zelfs extra stappen uit uw productieproces op om zo nog beter te passen in uw productieketen en de efficiëntie te verhogen. Concreet betekent dit dat u aan ons een partner heeft die een significante bijdrage levert aan de processen waar u wat kan winnen.

Wij gaan graag met u in gesprek over de bijdrage die wij kunnen leveren aan uw productieproces en -keten.

Defensie

Defensie is al eeuwenlang een belangrijke drijver voor innovatie. Innovaties vinden momenteel veelal plaats op het gebied van elektronica en gewichtsbesparing. Materieel moet snel, veelzijdig en efficiënt inzetbaar zijn. Gebruik maken van hoogwaardige materiaalsoorten en processen draagt bij aan deze gewichtsbesparing bij verhoogde constructieve sterkte. Dit vraagt van leveranciers aan deze markt een uniek palet . Uiteraard spelen engineering, kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid een grote rol in de productie van onderdelen.

De defensiemarkt is een werkelijke aanjager van technologische innovatiekracht.Bas Schunselaar - Managing Director
Efficiënt en snel inzetbaar

Al jarenlang zijn wij bijvoorbeeld leverancier van behuizingen van elektronica, onderdelen voor optische systemen en ophangsystemen voor radar- en antenne-uitrustingen. Deze onderdelen vragen om een extreme nauwkeurigheid en afwerking. Ook materiaalkeuze en de modernste productietechnologieën spelen een belangrijke rol. Mede daarom zijn wij met grote regelmaat in een vroegtijdig stadium betrokken bij productie-rijp maken van deze onderdelen.

vierkant

De unieke kennis en capaciteiten van de Micro Machining Group zorgen ervoor dat wij voor de defensiemarkt bekend staan als betrouwbare partner en systeemleverancier. De Micro Machining Group bezit moderne productiemiddelen en daarnaast het certificaat (AS9100D) waardoor bijna elke klantwens gerealiseerd kan worden.

Wij gaan graag met u in gesprek over de uitdagingen waar u nu voor staat en welke bijdrage wij aan uw oplossing kunnen leveren.

Semiconductor

Het alsmaar groeiend gebruik van mobiele telefoons en tablets, de opkomst van ‘wearable computing’ en het feit dat processoren en elektronica in steeds meer toepassingen krijgen zorgt voor veel kansen in de semiconductor markt. Daar tegenover staan ook een aantal significante bedreigingen, want om in een snel veranderende markt een aandeel te behouden wordt er van u verwacht dat u continu blijft innoveren. De Micro Machining Group draagt haar steentje bij aan de innovatiekracht van haar partners door zelf continu te innoveren op het gebied van productieprocessen, materialen en ketenintegratie.

De Micro Machining Group onderscheidt zich al jaren in deze markt door haar innovatiekracht, kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid.Bas Schunselaar - Managing Director
Onze bijdrage aan uw innovatiekracht
midden

De basis van innovatie in de semiconductormarkt is al tijden de focus op nog kleinere en preciezere producten. Dat betekent voor u natuurlijk dat uw processen en producten steeds complexer worden, maar voor uw leveranciers betekent dit dat kwaliteitseisen en richtlijnen ieder jaar weer aangescherpt worden. De Micro Machining Group onderscheidt zich al jaren in deze markt door haar innovatiekracht, kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid en voelt zich uitstekend op zijn gemak in deze veeleisende markt. Wij passen onze productiemethoden zo aan dat zij perfect passen in uw keten en werken nauw met u samen om alle processen zo efficiënt mogelijk in te richten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

De Micro Machining Group beschikt over montage-faciliteiten en kan de reiniging van uw onderdelen uitvoeren in diverse gradaties. Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheid om  een groot aantal warmte- en oppervlaktebehandelingen voor u uit voeren. Wij beschikken uiteraard over alle certificaten die nodig zijn om aan uw markt te leveren.

Graag horen wij welke uitdagingen u op dit moment bezig houden, en vertellen graag welke bijdrage wij hieraan kunnen leveren.

Olie en gas

De veilige en succesvolle winning van olie en gas staat of valt met de betrouwbaarheid van de gebruikte apparatuur en materialen, terwijl ook onze hele samenleving volledig afhankelijk is van de stabiele winning en transport van deze brand- en grondstoffen. Maar deze al veeleisende markt is altijd in beweging, de winning wordt namelijk door diverse factoren continu moeilijker en daardoor kostbaarder. De markt vraagt daarom om innovaties die exploratie, winning of transport verbeteren. Een betrouwbare leverancier is natuurlijk essentieel, maar misschien belangrijker nog is een partner die zijn steentje bijdraagt aan de uitdaging die zo essentieel is voor uw positie in de markt. De Micro Machining Group werkt al jaren voor grote internationale spelers in uw markt die weten dat ze op ons kunnen bouwen en wij zijn dan ook trots op de door ons geleverde prestaties en betrouwbaarheid.

Innoveren op het gebied van materiaalgebruik, productieprocessen en kwaliteitscontrole.Bas Schunselaar - Managing Director
Innovaties voor exploratie, winning en transport

Uiteraard zijn wij volledig op de hoogte van de steeds strenger wordende eisen in deze markt en we proberen hierop te anticiperen door te innoveren op het gebied van materiaalgebruik, productieprocessen en kwaliteitscontrole. De Micro Machining Group beschikt over ervaring en expertise in het bewerken van reguliere metaalsoorten maar werkt daarnaast ook met niet-magnetische materialen, roestvaststaal, diverse duplex- en inconel varianten en titanium. Onze processen en methoden voldoen natuurlijk aan de eisen van alle in uw markt gangbare certificaten.

Olie & Gas

Het is ook mogelijk om de meest specialistische warmte- en oppervlaktebehandelingen binnen de groep uit te voeren. Wij zijn dus in staat om u een groot deel van het productieproces uit handen te nemen.

Wij gaan graag met u in gesprek over de uitdagingen waar u nu voor staat en welke bijdrage wij aan uw oplossing kunnen leveren.

Medisch / Optisch

Als wij spreken van een marktsegment dat de grenzen van het technisch haalbare opzoekt, denken we aan de Medische en Optische markt. U weet waarschijnlijk wat er nodig is om de volgende technologische sprong te maken, maar praktisch haalbaar wordt dit pas als uw leverancier ook daadwerkelijk levert op dat nieuwe niveau van kwaliteit en precisie.

In de medische wereld staat kostenbeheersing bijvoorbeeld hoog op de agenda en u moet producten aanpassen of ontwikkelen die aan deze nieuwe standaard voldoen. Wij kunnen u helpen met de juiste materiaalkeuzen en u adviseren over de juiste bewerkingsmethodieken en oppervlaktebehandelingen.  Een goed voorbeeld hiervan is de afweging tussen bewerkingsprocessen. Door te kiezen voor een ander proces is het bijvoorbeeld ineens mogelijk om een onderdeel te spuitgieten of uit volmateriaal te maken, waardoor een significante kostenbesparing te realiseren is. Micro Machining Group staat u bij in dit proces, denkt al in het ontwerpproces mee en informeert over de gevolgen van bepaalde keuzes op uw eindproduct.

Het innovatieve product dat u nodig heeft moet natuurlijk ook voldoen aan uw eisen op het gebied van kwaliteit, afwerking en kostprijs.Bas Schunselaar - Managing Director
Kwaliteit & precisie
Reiniging

Regelmatig krijgen wij vanuit de optische discipline vragen over de mogelijkheid tot fabricage en levering van een bepaald onderdeel en welke afwegingen er gemaakt moeten worden als dit onderdeel geproduceerd moet worden. In veel gevallen werken wij dan op basis van uw tekeningen samen met uw specialisten aan een prototype-onderdeel dat zo dicht mogelijk bij het ontwerp blijft terwijl het in serie leverbaar is. Dit om ervoor te zorgen dat u het product krijgt dat u nodig heeft, maar dat het onderdeel ook voldoet aan uw eisen op het gebied van kwaliteit, afwerking en kostprijs.

De Micro Machining Group is gecertificeerd conform (ISO 13485:2016) om aan de Medische- en Optische industrieën te leveren, garandeert leveringsbetrouwbaarheid en heeft de capaciteit om 100% kwaliteitscontroles uit te voeren. Daarnaast zijn wij in staat om alle mogelijk oppervlakte-, warmte- en reinigingsbehandelingen voor u te verzorgen.

Wij gaan graag met u in gesprek om vast te stellen welke bijdrage wij gaan leveren aan uw volgende technologisch hoogstaande producten.

Lucht- en ruimtevaart

De markt voor lucht- en ruimtevaart wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke ontwikkelingen. De onderdelen worden steeds complexer, supply chain risico’s nemen toe en bedrijven richten zich steeds meer op de globale markt. Deze trends zorgen ervoor dat in één aspect excelleren niet meer voldoende is, de markt verwacht zowel innovatie als een nauwe samenwerking maar staat niet altijd toe dat de prijs meegroeit. Dit heeft tot gevolg dat klantrelaties zich ontwikkeld hebben tot integrale partnerships waar de Micro Machining Group haar processen integreert in de keten van de klant en er op productniveau steeds vaker sprake is van co-creatie.

Essentiële ontwikkelingen binnen ons vakgebied maken nieuwe oplossingen mogelijk in uw markt.Bas Schunselaar - Managing Director
Innovatie door Nauwe samenwerking
79201_TT_Product_DSC2182-SMALL

Door al vroeg het gesprek met de Micro Machining Group aan te gaan over ideeën, mogelijkheden en wensen kan u al tijdens het ontwikkelproces gebruik maken van onze expertise en ervaring. Zo informeren wij u graag over essentiële ontwikkelingen binnen ons vakgebied en welke kansen dit biedt voor bijvoorbeeld samenstelling of productie. Wij hebben veel ervaring met de bewerking van exotische materialen zoals bijvoorbeeld titanium en hebben de machines en faciliteiten om de meest complexe onderdelen te produceren. Wij tonen u graag een aantal aansprekende voorbeelden van producten en onderdelen waaruit onze capaciteit en expertise blijkt.

Wij beschikken natuurlijk over het certificaat (AS9100D) wat essentieel is om aan uw markt te mogen leveren en zijn volledig ingericht om u, in aanvulling op onze productiemogelijkheden, diverse andere processtappen uit handen te nemen.  Zo zijn wij in staat om diverse reinigingsprocessen en een breed scala aan warmte- en oppervlaktebehandelingen integraal uit te voeren.

Wij zijn benieuwd naar uw nieuwste uitdagingen en vertellen u graag welke bijdrage wij aan uw oplossing kunnen leveren.